Wedstrijdverslagen

Linschotenloop 2018

Linschoten 22 december 2018

Wat vooraf ging
Als september er met zijn tien kilometerlopen op zit, staan de trainingen tot eind december in het teken van de Linschotenloop. In het weekend wat langere duurlopen dan voorheen en door de week vooral de tempohardheid vergroten. Het is de periode waarin we veelal in het donker trainen. Ondanks die duisternis kunnen we nieuwe gezichten in onze groep onderscheiden zoals Erik en Bart. De temperaturen liggen wat lager, dit laatste tot groot plezier van bij voorbeeld Ed en Boudewijn Happé.

Aan de start
We zijn met een aardig koppeltje naar Linschoten gegaan. Bart was helaas ziek, Theo kon niet meedoen omdat er geen Dixies langs het parcours stonden, Markus was op hoogtestage voor de IJsselsteinloop, Luciën, Jelle, Robert, Sander, Henry geblesseerd dan wel ongesteld. Eric en Erik ook niet. Het weer is best voor de tijd van het jaar, al waait het wel hard. Het dorp Linschoten wordt weer overspoeld door enige duizenden hardlopers. De organisatie is best. Nou ja, de start van de 10,5km( de 1/4 marathon) moet uitgesteld worden omdat het busvervoer vanuit de parkeerplaats in Woerden stagneert. Het startgebied is veel te smal: als je niet zorgt dat je enigszins vooraan staat, moet je dat bekopen met een kilometerslange inhaalrace. Waar of niet Marijn?

Het zit er op
Eigenlijk hebben wij een soort L.A.T.-relatie met elkaar: we lopen met elkaar, maar vooral ook zonder elkaar. Wat er zich allemaal afspeelt bij de ander tijdens de wedstrijd daar heb je maar weinig weet van. Het lijkt het echte leven wel. Marijn loopt heel goed (41 minuten) zeker in aanmerking genomen dat hij zich heeft moeten forceren. De andere 10 km loper, Robert , ervaart de wedstrijd als (te?) zwaar. Net als Boudewijn Happé staat hij wel na afloop op het podium. Boudewijn vliegt over de finish in een p.r van 1.18. Er gaan wel meer persoonlijke records aan diggelen zoals van Vivianne (1.34), Jeroen (1.30) niet mis. Verdienstelijke tijden van Willem (1.29), Jos (1.30). Boudewijn Emo (1.20) heel goed op dreef. Cor was ook heel tevreden. Sorry Alex, ik vind je tijd niet.

Na afloop sprak ik Aart Stigter. Aart deed in 1978 al mee in Linschoten. Hij mopperde over zijn tijd (38min. op de 10.5). Terecht. Wat moet je met zo’n tijd als je minuten sneller hebt gelopen en je dan ook nog het “schompes” hebt moeten lopen. Niemand kan tegen Dè Tijd op. Na afloop van het gesprek met de ervaringsdeskundige was hij al wat milder.

De derde helft
Hardlopers zijn niet goed in de derde helft, maar vandaag was het andere koek. Bijna iedereen is vandaag naar het clubhuis van Atverni. Boudewijn Happé onthult zijn plannen en de website van Atverni Masters, dat zijn wij dus. Ziet er goed uit. Veel dank daarvoor Boudewijn. Jos spreekt zijn dankwoord namens ons uit naar onze enthousiaste trainer. Bloemen voor zijn vrouw en whiskey. Een enkeling wil zelfs “we gaan Europa in” aanheffen! Er waren niet slechts drie taarten, bitterballen, maar de chocolademelk en cola vloeide rijkelijk. Onze trainer deed een oogje dicht toe toen hij iemand met een gereformeerd biertje of zelfs erger betrapte…Ondanks alles zijn we klaar voor het nieuwe jaar.

Robert de Smet

Zevenheuvelenloop 2018

Zevenheuvelenloop 2018 – Boudewijn Emo

In opbouw heb ik mij ingeschreven voor het mooie hardloopevenement de Zevenheuvelenloop. Boudewijn Happé kwam mij ophalen en samen met Alex en Sander zijn we richting Nijmegen vertrokken. En zoals elk jaar weer een mooi parkeerplek bij de brug gevonden. Uit de auto op weg naar de kleedruimtes voelde het koud aan. Dat kwam vooral door de wind. Dan is het twijfelen, singlet of een t-shirts…

Tijdens het inlopen kwamen we Jos ter Brake tegen. Gefocust en gedreven deed hij z’n warming-up. Wij probeerden het ook warm te krijgen dus deden een kleine inloop sessie richting de tot kleedruimte omgedoopte parkeergarage. Ik besloot toch maar een t-shirt aan te trekken met daarover een poncho. Dat houdt ons warm voor de start. Ongeveer een kwartier voor de start gingen wij het startvak in om nog een aantal versnellingen te doen. En daarna snel vooraan klaar staan. Veel mensen om ons heen waren erg geconcentreerd en Boudewijn Happé probeert dat altijd te breken met grappige opmerkingen waardoor het altijd lachen is.

Dan de start. Het doel is  57-58 min, gezien de op dat moment zijnde fitheid. Het was rommelig, een aantal starters voor ons startten langzamer waardoor het lastig is om direct goed tempo te krijgen. De eerste 5,5 km gaan vals plat omhoog en de 5 km ging in 18:55 min. Ik probeerde mij vast te klampen aan het tempo van Boudewijn Happé. Dat bleek voor mij net iets te snel te gaan en ik moest hem loslaten. De eerste drankpost heb ik toch maar een slok water genomen. Bij 7,5 km kreeg ik een pijnlijke knie waardoor ik even een paar tellen moest stoppen. Daarna rustig door en heb ik gelukkig mijn eigen tempo weer kunnen oppakken. Bij de 10km klokte ik in 39:03 min. Nog 3,5 km voor de eindstreep gaat het vals plat naar beneden en kon ik weer een sneller tempo pakken. Met nog 500m voor de eindstreep ging het op karakter en eindigde ik onder de 58 min. Met een eind tijd 57:53.

Ondanks dat ik nog niet helemaal op mijn best was en mijn knie tegenstribbelde heb ik weer genoten van de wedstrijd. Het was gezellig om hieraan mee te doen.

Atverni Masters uitslagen:
Boudewijn Happé 55:51
Boudewijn Emo 57:53
Sander van der Kuilen 58:58
Jos ter Brake 1:02:41
Alex Van den Berg 1:04:02