Zevenheuvelenloop 2018

Zevenheuvelenloop 2018 – Boudewijn Emo

In opbouw heb ik mij ingeschreven voor het mooie hardloopevenement de Zevenheuvelenloop. Boudewijn Happé kwam mij ophalen en samen met Alex en Sander zijn we richting Nijmegen vertrokken. En zoals elk jaar weer een mooi parkeerplek bij de brug gevonden. Uit de auto op weg naar de kleedruimtes voelde het koud aan. Dat kwam vooral door de wind. Dan is het twijfelen, singlet of een t-shirts…

Tijdens het inlopen kwamen we Jos ter Brake tegen. Gefocust en gedreven deed hij z’n warming-up. Wij probeerden het ook warm te krijgen dus deden een kleine inloop sessie richting de tot kleedruimte omgedoopte parkeergarage. Ik besloot toch maar een t-shirt aan te trekken met daarover een poncho. Dat houdt ons warm voor de start. Ongeveer een kwartier voor de start gingen wij het startvak in om nog een aantal versnellingen te doen. En daarna snel vooraan klaar staan. Veel mensen om ons heen waren erg geconcentreerd en Boudewijn Happé probeert dat altijd te breken met grappige opmerkingen waardoor het altijd lachen is.

Dan de start. Het doel is  57-58 min, gezien de op dat moment zijnde fitheid. Het was rommelig, een aantal starters voor ons startten langzamer waardoor het lastig is om direct goed tempo te krijgen. De eerste 5,5 km gaan vals plat omhoog en de 5 km ging in 18:55 min. Ik probeerde mij vast te klampen aan het tempo van Boudewijn Happé. Dat bleek voor mij net iets te snel te gaan en ik moest hem loslaten. De eerste drankpost heb ik toch maar een slok water genomen. Bij 7,5 km kreeg ik een pijnlijke knie waardoor ik even een paar tellen moest stoppen. Daarna rustig door en heb ik gelukkig mijn eigen tempo weer kunnen oppakken. Bij de 10km klokte ik in 39:03 min. Nog 3,5 km voor de eindstreep gaat het vals plat naar beneden en kon ik weer een sneller tempo pakken. Met nog 500m voor de eindstreep ging het op karakter en eindigde ik onder de 58 min. Met een eind tijd 57:53.

Ondanks dat ik nog niet helemaal op mijn best was en mijn knie tegenstribbelde heb ik weer genoten van de wedstrijd. Het was gezellig om hieraan mee te doen.

Atverni Masters uitslagen:
Boudewijn Happé 55:51
Boudewijn Emo 57:53
Sander van der Kuilen 58:58
Jos ter Brake 1:02:41
Alex Van den Berg 1:04:02

Eén gedachte over “Zevenheuvelenloop 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial