Trainingsweekend Atverni Masters

6, 7 en 8 maart 2020

Een man of veertien had gehoor gegeven aan de oproep van Vivianne om met elkaar op trainingsweekend te gaan. We logeerden in een groepsverblijf van ’t Volderke vlakbij Dongen.  Het was er allemaal ruim wat prettig is als je met veel bent, veel privacy en niet de grootschaligheid van een vakantiepark.

In de namiddag druppelt eenieder binnen. Een man of acht loopt voor het avondeten een rondje in de omgeving. 14 Kilometer tegen 4.35 min/km. Het weer is redelijk en daarmee mogen we niet klagen. Al een paar weken hebben we slecht weer gehad: stormachtig, veel regen en de zon brak zelden door de grijze lucht heen. 

De huiskamer wordt gedomineerd door een zeer lange tafel met daaromheen comfortabele stoelen. Om de huiskamer bevinden zich de slaapkamers. Deze zijn doelmatig ingericht en hebben prima sanitair. De eerste avond hoeven we niks aan het eten te doen; Marleen de partner van Robert heeft een maaltijdsoep bereid en als nagerecht tiramisu. Het is allemaal gemaakt met goede ingrediënten en het smaakt uitstekend. Als tussengerecht heeft de zus van Lucien Surinaamse pasteitjes voor ons gemaakt. Lekker man.

Zaterdag vóór dag en dauw wordt er hardgelopen in de Drunense Duinen. Trainer Boudewijn toont hoe een ideaal ontbijt eruit hoort te zien: Skyr, rauwe/ ongezouten noten, cranberries, aardbeien, banaan, zonnebloempitten, lijnzaad, blauwe bessen, muesli. Even later arriveert Ed. Hij trakteert samen met Boudewijn op taartjes. Ed is 61 jaar geworden en Boudewijn 41 jaar.

De middag stond in het teken van gastspreker Shan Happé. Hij besteedt vooral aandacht aan de mentale aspecten van het hardlopen, een onderdeel dat veelal onderbelicht blijft ondanks dat hier veel winst behaald kan worden. Net zoals bij de fysieke training, behaal je niet zo maar resultaat: het is een kwestie van veel oefenen en gedrag inslijpen. In eerste instantie zul je je moet richten op de aspecten welke jou  het meest  aanspreken. Tenslotte gaan we 5 kilometer hardlopen onderbroken met praktijkvoorbeelden.

Boudewijn H. en Florens laten ons smullen van pannenkoeken. Het avondeten bestaat uit spaghetti met zelfgemaakte saus. Heerlijk. De volgende dag hoeven we niet vroeg op te staan waardoor we een lange gezellige avond hebben.

Zondagmorgen wacht Boudewijn H. een zeer onaangename gebeurtenis: hij heeft aan de oefeningen van gisteren een zeer pijnlijke rug overgehouden en kan niet meer meedoen aan het programma. Een groep van snelle lopers legt drie keer een parkoers af van 15 km in gemiddeld 4.35 min/km. De tweede groep doet het wat rustiger aan maar ze hebben een parkoers met veelal rul zand. De teller stopt bij 13 km.

‘s Middags verzorgt Vivianne een bootcamptraining. Wat is dat uitdagend zwaar, maar ook leuk.

Tegen vijven verlaten we ons huis. Wat een fijn weekend. Wat een fijne groep.

Vivianne en Boudewijn H. bedankt voor de organisatie en voor het afwisselende programma.

Volgend jaar weer

Eén gedachte over “Trainingsweekend Atverni Masters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial