Linschotenloop 2018

Linschoten 22 december 2018

Wat vooraf ging
Als september er met zijn tien kilometerlopen op zit, staan de trainingen tot eind december in het teken van de Linschotenloop. In het weekend wat langere duurlopen dan voorheen en door de week vooral de tempohardheid vergroten. Het is de periode waarin we veelal in het donker trainen. Ondanks die duisternis kunnen we nieuwe gezichten in onze groep onderscheiden zoals Erik en Bart. De temperaturen liggen wat lager, dit laatste tot groot plezier van bij voorbeeld Ed en Boudewijn Happé.

Aan de start
We zijn met een aardig koppeltje naar Linschoten gegaan. Bart was helaas ziek, Theo kon niet meedoen omdat er geen Dixies langs het parcours stonden, Markus was op hoogtestage voor de IJsselsteinloop, Luciën, Jelle, Robert, Sander, Henry geblesseerd dan wel ongesteld. Eric en Erik ook niet. Het weer is best voor de tijd van het jaar, al waait het wel hard. Het dorp Linschoten wordt weer overspoeld door enige duizenden hardlopers. De organisatie is best. Nou ja, de start van de 10,5km( de 1/4 marathon) moet uitgesteld worden omdat het busvervoer vanuit de parkeerplaats in Woerden stagneert. Het startgebied is veel te smal: als je niet zorgt dat je enigszins vooraan staat, moet je dat bekopen met een kilometerslange inhaalrace. Waar of niet Marijn?

Het zit er op
Eigenlijk hebben wij een soort L.A.T.-relatie met elkaar: we lopen met elkaar, maar vooral ook zonder elkaar. Wat er zich allemaal afspeelt bij de ander tijdens de wedstrijd daar heb je maar weinig weet van. Het lijkt het echte leven wel. Marijn loopt heel goed (41 minuten) zeker in aanmerking genomen dat hij zich heeft moeten forceren. De andere 10 km loper, Robert , ervaart de wedstrijd als (te?) zwaar. Net als Boudewijn Happé staat hij wel na afloop op het podium. Boudewijn vliegt over de finish in een p.r van 1.18. Er gaan wel meer persoonlijke records aan diggelen zoals van Vivianne (1.34), Jeroen (1.30) niet mis. Verdienstelijke tijden van Willem (1.29), Jos (1.30). Boudewijn Emo (1.20) heel goed op dreef. Cor was ook heel tevreden. Sorry Alex, ik vind je tijd niet.

Na afloop sprak ik Aart Stigter. Aart deed in 1978 al mee in Linschoten. Hij mopperde over zijn tijd (38min. op de 10.5). Terecht. Wat moet je met zo’n tijd als je minuten sneller hebt gelopen en je dan ook nog het “schompes” hebt moeten lopen. Niemand kan tegen Dè Tijd op. Na afloop van het gesprek met de ervaringsdeskundige was hij al wat milder.

De derde helft
Hardlopers zijn niet goed in de derde helft, maar vandaag was het andere koek. Bijna iedereen is vandaag naar het clubhuis van Atverni. Boudewijn Happé onthult zijn plannen en de website van Atverni Masters, dat zijn wij dus. Ziet er goed uit. Veel dank daarvoor Boudewijn. Jos spreekt zijn dankwoord namens ons uit naar onze enthousiaste trainer. Bloemen voor zijn vrouw en whiskey. Een enkeling wil zelfs “we gaan Europa in” aanheffen! Er waren niet slechts drie taarten, bitterballen, maar de chocolademelk en cola vloeide rijkelijk. Onze trainer deed een oogje dicht toe toen hij iemand met een gereformeerd biertje of zelfs erger betrapte…Ondanks alles zijn we klaar voor het nieuwe jaar.

Robert de Smet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial