Jeroen van der Meer

Geb. datum 25-9-1978
Woonplaats Vianen
Uitkomend: 5 km tot en met de marathon

Ik ben in 2015 begonnen met hardlopen in een periode waarin het in mijn hoofd niet zo goed zat. Naast het feit dat het lopen mij ruimte in mijn hoofd gaf, kwam mijn competitieve aard al snel weer boven. Binnen een half jaar liep ik mijn eerste wedstrijd op een 10 km net binnen de 45 minuten. Een half jaar later volgde mijn eerste marathon in een tijd net boven de 4 uur. Ik had hiervoor getraind met een eigen schema en dat ging best goed op de laatste 14 km na J

Het hardloopvirus had inmiddels redelijk bezit van me genomen en in 2016 ben ik bij Atverni gaan lopen eerst in de groep van Louis. In deze groep heb ik grote stappen gezet qua snelheid met name de baantrainingen en het lopen met snellere lopers hebben mijn geen windeieren gelegd. Na ongeveer 2 jaar ging het lopen steeds lekkerder en ik kwam langzaam maar zeker richting enkele barrières, de 10 km onder de 40 minuten, de halve onder de 1,30 en de hele onder de 3.30. Alleen het laatste stapje was erg lastig om te maken.

Het eerste jaar bij de Atverni Masters ging het nog net niet zo hard. Maar in het afgelopen jaar zijn al mijn PR’s flink aangescherpt (alleen die op de marathon wil nog niet zo lukken). In de laatste wedstrijd van dit jaar liep ik in de halve van Linschoten een tijd van 1.26.58. Met in deze loop een doorkomst tijd op de 10 km van 39,46 (onder mijn huidige 10 km pr)

Een van de mooie dingen aan hardlopen is dat je op je 41e gewoon nog beter kan worden dan je was. Waar ik bij mijn andere liefde, judo, merk dat de jaren langzaamaan gaan tellen en de explosiviteit en kracht echt wat afnemen merk ik met lopen dat ik elk jaar sneller en sterker wordt. Het lopen gaat steeds makkelijker. Dankzij de trainingen en schema’s gemaakt door Boudewijn ga ik nog altijd snel vooruit. Ook de groep met lopers maakt dat ik altijd weer geïnspireerd raak om nog wat harder te gaan, beter te trainen en of nieuwe dingen te proberen.

In 2020 ga ik wederom proberen om mijn grenzen te verleggen. In Berlijn in September wil ik eindelijk rond de 3.15 op de hele gaan lopen. En komend voorjaar zal in het teken staan van de 5 en 10 km ik ben erg benieuwd wat ik daarop nu kan. Zit een 10 onder de 39 en een 5 onder de 19 erin? We gaan het zien. Als ik 1 ding geleerd heb is dat heel blijven prioriteit 1 is en dat plezier hebben in het lopen de enige manier is om het trainen vol te houden.

Wat zo mooi is aan onze masters groep is dat, ondanks de leeftijds – en niveau verschillen, iedereen elkaar alles gunt en elkaar wil helpen naar mooie prestaties. Samen komen we net een beetje verder. Onze blauwe Atverni masterkleding wordt meer en meer herkend, uiteraard meestal van de achterkant.

5 km 19:35 22-mei-2019 Zomeravondcup Utrecht
10 km 0:39:59 8-jun-19 Ijsselsteinloop Ijsselstein
15 km 1:03:07 17-nov-19 Zevenheuvelenloop Nijmegen
21,1 km 1:26:58 21-dec-19 Linschotenloop  Linschoten
42,195 km 3:34:09 18-mrt-18 Utrecht Marathon Utrecht
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial