Jauke van den Brink

Geb. Datum: 17 december 1991
Woonachtig: Nieuwegein
Categorie: Mannen MSen
Uitkomend: 5km t/m halve marathon

Tijdens mijn studententijd In Enschede liep ik af en toe hard om mee te kunnen doen aan de welbekende Batavierenrace (estafette loop) Ook stapte ik af en toe op de racefiets om een rondje te fietsen. Echt iets opbouwen en de discipline daarvoor hebben was lastig voor mij.

Toen ik ging afstuderen in Leiden, was ik woonachtig in Voorburg. Daar ben ik op zoek gegaan naar een hardloopvereniging en zo kwam ik terecht bij AV Sparta. Dit was een enorm leuke ervaring voor mij aangezien de helft van de trainingen op de baan was en de andere helft “buiten” was. Dit zorgde voor veel gevarieerde trainingen. Vooral de trainingen in het geweldige Meijendal vond ik super. In de Duinen tekeer gaan heeft erg geholpen sterker te worden. Dit alles was natuurlijk veel leuker dan alleen een rondje rennen, wat ik vaak zo hard mogelijk probeerde, niet wetende dat dit niet echt opbouwend is.

Echter toen de drukte toenam tijdens mijn afstudeeropdracht heb ik helaas veel trainingen moeten missen. Zo werden de standaard 3 of 4 trainingen ineens maar 1 training per week.

Na mijn afstuderen ben ik in het pittoreske Nieuwegein beland. Na een mislukte sportschoolpoging ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe atletiekvereniging en zo kwam ik bij Atverni. In de eerste periode trainde ik niet zoveel en begon ik dan ook niet direct bij de Atverni masters. Een aantal maanden later vroeg ik Boudewijn of ik bij hen mee kon trainen. Na goedkeuring van mijn 10km tijd (43 minuten) mocht ik mee. Mijn streven was onder de 40 minuten op de 10km.

Al snel vond ik een aantal andere topsporters die ook dit streven hadden en zo konden en kunnen we samen de intervallen doen. Geweldig leuk en prettig om dit samen te doen en niet alleen!

Dit jaar heb ik dan ook mijn streeftijd behaald en dit was een mooie ervaring.

Mijn nieuwe doelen voor 2020 zijn:
10 km < 38 minuten lopen
15 km (Zevenheuvelenloop) < 1 uur
21.1 km < 1u30

PR’s
5 km, 18.46, 7 mei 2019, Zomeravondcup te Utrecht
10 km, 38:40, 8 juni 2019, IJselsteinloop te IJselstein
15 km, 1.05.28, 17 november 2019, Zevenheuvelenloop te Nijmegen
21.1 km, 1.34.50, 13 april 2019, Halve van Nijkerk te Nijkerk

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial