Ed Baks

Geb. datum: 4 maart 1959
Woonachtig:  Nieuwegein
Categorie: 60 -65 jaar
Uitkomend: op alle afstanden

In mijn jeugd heb vrij veel gevoetbald zowel zaal straat en op de velden. Mijn wedstrijden waren  in de regio Den-Haag en het Westland. Tot mijn 24ste heb ik dit spelletje graag mogen tot dat ik naar Utrecht ben verhuist. In Zuilen langs de Vechtsebanen en het kasteel  heb ik mijn loop trainingen weer opgepakt en niet meer los gelaten.

Samen met mijn kinderen die lid waren van  Atverni heb ik Nederland aardig doorkruist alleen al door de crossen die ze graag wilde doen net als hun vader. Nadat mijn kinderen niet meer gebracht en gehaald  moesten worden naar de baan ben ik zelf lid geworden. Zelf ben ik op de oude atletiekbaan begonnen bij de loopgroep van Eddy Meyer. Na een jaartje hobbelen bij div. loopjes heb ik maar een licentie aangevraagd.

De populaire GURC en de Wintercup waren standaard  circuits die ik graag liep. De Zomeravondcup is ook zeker geen onbekende voor mij net als het Rivierenloop circuit die ik nog steeds probeer mee te doen. Van huis uit ben ik een lange afstand loper tot en met de marathon.

Hoewel ik nooit een topper ben geweest heb ik hier en daar toch wel eens een prijsje gepakt en leuke wedstrijden mogen winnen in mijn leeftijdsklasse. Door de jaren heen heb ik heel wat atleten van div. verenigingen leren kennen en wat dan zo mooi is dat iedereen  gelijk is.

Nu loop ik als rode lantaarn in deze groep mee en geniet enorm van de prestaties en plezier wat er van mijn mede lopers afstraalt. Het is voor mij dan ook een voorrecht om nog met deze groep te mogen trainen en te genieten van hun prijzen en PR’s.

Overigens zit ik al aardig wat jaren in de organisatie van de Sluizenloop. Mijn verhaal is hier achter dat andere vrijwilligers  klaar staan om mij de kans te geven een wedstrijd te laten lopen dus doen wij het met de Sluis 1x per jaar terug. Ik ben inmiddels al een oud opaatje geworden dus pr’s gaan niet meer lukken, wel houd mij de motivatie hoog om het verval zo klein mogelijk te houden.

PR’s
2006 5 km, Atverni        18.40
2006 10 km, Maliebaanloop 38.18
2009 15km, Kromwijk 58.19
2011 21km, CPC loop 1.24.56
2010  42 km, Leiden 3.02.14

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial